KooivolkinOeganda.reismee.nl

Het komt nu snel dichterbij.....

Nog 1,5 week en dan is het zover. ...en wat leven we er naar toe!

De malariapillen slaan goed aan...oftewel niemand heeft last....dus we gaan stug door met slikken. 

Ons huis vult zich met materialen. Komende week gaan we koffers passen. We kunnen ongeveer 100 kg (3 koffers) meenemen en anders gaat het ten koste van onze eigen bagage
(de andere 3 koffers), ahum. We slapen inmiddels tussen dozen met tandenborstels, potloden, wasknijpers, scharen, lijmstiften, kleurplaten, vouwpapier, stickers, engelstalige educatieposters etc.etc.

Kars heeft met Nick ballen ingeslagen. 18 halen en 15 betalen. Top gedaan mannen.

Veder besloot iemand om de visakosten deze week te verdubbelen van $50,- per persoon naar $ 100,00 per persoon #draaimaarterugdiebeslissing

Hoe gaan we dat betalen?

Het onderstaande bericht ontvangen we vandaag

Cool
. Zo werkt dat dus. 

De eerste transactie is gisteren gedaan. In de ochtend zijn Micheal en John samen naar het pickup punt gegaan om het geld op te halen. Door de verkeer chaos duurde het bijna 2 uur voordat ze aankwamen (zonder verkeer rij je er in 15 minuten heen). Ze hebben het geld 8.000.000 UGX (in briefjes van 50.000) om gewisseld voor de dollars die we nodig hadden. (De euro staat goed, maar ook de dollar staat goed, (naja van UGX omwisselen naar dollars dus verkeerd). Je moet dan eerst 6 kantoren en banken langs om te kijken wie er die dag de goedkoopste dolalrs heeft. Dat duurt dus ook een paar uur ;). Daarna zijn ze bij de bank in de rij gaan staan om betalingen te doen. 

Vandaag is John in de Matatu gestap en naar Jinja gereden (3 uur) om daar te betalen voor de overnachtingen en het mountain biken. Hij zit nu te wachten tot er iemand het geld kan aannemen ;)

Maandag versturen we het tweede deel en gaan we de verf kopen. 


Voorbereidingen

De koffers komen binnen. Allerlei materialen stapelen zich op in de slaapkamer. Paklijsten vullen zich snel. Klamboes liggen klaar. Kortom de voorbereidingen zijn goed op stoom. We kregen inmiddels al medialles en rozetten aangeboden (om mee te nemen als prijzen bij het sporttoernooi

Cool
) en gaan de komende weken nog veel meer schoolmaterialen verzamelen.

Volgende week start het slikken. We gaan voor Lariam (anti-malaria) en zijn benieuwd wie van ons daarna een beetje bijzonder wordt (of waren we dat al). De bijwerkingen van Lariam zijn nl. hallucinaties.

Kortom we beginnen in hogere sferen te raken.Inmiddels hebben we ook de eerste foto's van het schooltje binnen. Daar is werk te doen!

Prikkuh

De voorbereidingen zijn in volle gang. Dinsdag alle vaccinaties ophalen...Prikkelend

Cool

Welkom op ons Reislog!

Welkom op ons reislog!

Dé plaats om op de hoogte te blijven van onze avonturen en ervaringen tijdens deze reis. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar we ons bevinden en waar we zijn geweest! Meer informatie vind je in het profiel.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Leuk dat je met ons meereist!

 

Dank aan al onze supporters. Een aantal ervan vindt je rechtsonderin bij 'links'.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel4Change